« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZA SIGURNOST?

Tajlandska vojska i policija pucale prema prosvjednicima

Oko 900 vojnika i policajaca blokiralo je prosvjede ''crvenih košulja'' koje su iz središta glavnog grada krenule prema predgrađu

(Getty Images)
Više o

Abhisit Vejjajiva

,

crvene košulje

,

crvenokošuljaši

,

Tajland prosvjed

,

Tajland neredi

,

Tajland vojska

,

dječja knjiga

Pripadnici tajlandskih sigurnosnih snaga u srijedu su, u znak upozorenja, zapucali prema protuvladinim prosvjednicima na sjeveru Bangkoka, izjavio je glasnogovornik policije.

Približno 900 vojnika i policajaca blokiralo je prosvjede "crvenih košulja" koje su tijekom jutra napustile kamp u kojem se nalaze u središtu glavnog grada kako bi dale podršku stanovnicima predgrađa.

"Snage sigurnosti zasad su pucale samo u znak upozorenja", izjavio je general Prawut Thavornsiri. "Sukob još nije izbio", dodao je on.

Približno 200 kamiona i 500 motora napustilo je u srijedu ujutro bazu "crvenih" u glavnom gradu u pravcu sjevera gdje su snage reda postavile prepreku na cesti u ponedjeljak i uhitile 11 militanata.

Pripadnici "crvenih košulja" koji zahtijevaju ostavku premijera Abhisita Vejjajive kontroliraju prostranu zonu u središtu grada oko koje su podigli barikade. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 10:36:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh