« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MESIĆEVA IZJAVA

Tadić: Upozorio sam Ban Ki-moona na opasne riječi iz Hrvatske

Dodao je kako će Srbija nastaviti konstruktivan dijalog s Hrvatskom, ali i da Mesićeve riječi nisu dobrodošle

Fotografija vijesti
Više o

Stjepan Mesić

,

Boris Tadić

,

Hrvatska Srbija

Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je za srbijansku državnu televiziju RTS kako je u petak u New Yorku obavijestio glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona o izjavi predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića da bi upotrijebio vojsku u slučaju da Republika Srpska raspiše referendum o otcjepljenju od Bosne i Hercegovine.

"Namjera Srbije je da upozori da opasne riječi i izjave nisu dobrodošle u regionalnom političkom govoru. Srbija ne želi poremetiti svoje bilateralne odnose s Hrvatskom i vjerujemo da s novim predsjednikom i vladom Hrvatske možemo postići konstruktivan dijalog i riješiti niz otvorenih pitanja koja se tiču naših sunarodnjaka u toj zemlji, zaštite kulturnog blaga", kazao je Tadić za RTS.

On je dodao kako će Srbija nastaviti konstruktivan dijalog s Hrvatskom, ali da službeni Beograd ima "odgovornost upozoriti na izjave koje dolaze iz drugih zemalja".

Tadić je to rekao uoči sjednice Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će se razmatrati najnovije izvješće o radu misije UN-a (UNMIK) na Kosovu i za koju je najavio će na njoj govoriti o Mesićevoj izjavi. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 00:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh