« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OPASNO STANJE

Britanci podigli razinu uzbune zbog opasnosti od terorizma

"Opasna" razina je četvrti od pet stupnjeva uzbune, što znači da postoji velika opasnost od napada na Veliku Britaniju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

teroristički napad

Velika Britanija je u petak navečer podigla razinu uzbune zbog terorističke prijetnje s "visoke" na "opasnu", što ukazuje na opasnost od napada, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ta mjera je poduzeta nekoliko dana prije dva velika međunarodna susreta koji će se odvijati u Londonu, prvi u srijedu o Jemenu i drugi u četvrtak o Afganistanu.

"Opasna" razina je četvrti od pet stupnjeva uzbune koji su utvrđeni 2006. nakon napada 7. srpnja 2005. u metrou Londona u kojem je poginulo 56 ljudi, među kojima 4 napadača samoubojica.

"Centar za antiterorističke analize (JTAC) je danas podigao stupanj prijetnje u Velikoj Britaniji s visokog na opasan. To znači da postoje velike opasnosti od terorističkog napada", naveo je ministar unutrašnjih poslova Alan Johnson u priopćenju.

On je dodao kako nema obavještajnih podataka koji bi upućivali kako predstoji napad.

U razgovoru za BBC Johnson se odbio izjasniti o mogućnosti da je ta odluka donešena zbog neuspjelog napada na prekooceanskom letu između Amsterdama i Detroita 25. prosinca. Nije želio komentirati zabrinutosti zbog prijetnje napadima islamista iz Jemena. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 00:34:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh