« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PROBLEMI?

Tadić raspalio po Kosorici zbog Gotovine i Markača

Tadić opet ima problema s Olujom, a naročito s veličanjem Gotovine i Markača u govoru Jadranke Kosor u Kninu

Tadiću se ne sviđa govor Jadranke Kosor u Kninu
Više o

Mladen Markač

,

Boris Tadić

,

Ante Gotovina

,

Jadranka Kosor

,

Knin

,

Oluja

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u nedjelju je "najoštrije osudio" izjavu hrvatske premijerke Jadranke Kosor na proslavi Oluje, kojom je ona pozdravila hrvatske generale koji se nalaze u Haagu, Antu Gotovinu i Mladena Markača, stoji na web stranici srbijanskog šefa država.

"Nikakve predizborne kampanje i borbe za vlast ne smiju imati za cilj veličanje onih koji su počinili ratne zločine", rekao je Tadić u priopćenju koje je objavila njegova služba za odnose s javnošću. "To je vrlo neodgovorna politika", stoji u priopćenju.

Tadić je ponovo rekao "da je vojna akcija 'Oluja' dovela do stradanja nevinih žrtava i egzodusa više od 200.000 Srba iz Krajine", dodajući kako smatra da je "vrlo važno što se svi optuženi za ratne zločine, uključujući i hrvatske generale koji su prvostupanjski osuđeni, nalaze u Den Haagu".

"Izjava premijerke Kosor ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa naših zemalja koje pokušavaju svoju suradnju podići na višu razinu poslije teških sukoba koji su se dogodili 90-tih na prostoru bivše Jugoslavije i koji su za sobom ostavili veliki broj stradalih, nestalih i protjeranih sa svojih ognjišta", dodao je Tadić.

Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" u Kninu premijerka Kosor je rekla kako "bez Oluje i bez zapovjednika koji su je vodili mi danas ne bismo bili ovdje, ne bismo imali što slaviti i ne bismo imali na što biti ponosni". Upućujući pozdrave hrvatskim braniteljima i generalima premijerka je posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača

Haški sud nepravomoćno je osudio Gotovinu i Markača na 24 odnosno 18 godina zatvora.

07.08.2011. 21:23:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh