« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Svjetski proslavljen sopranist i bogatstvo talijanske arije

Jose Cura u Lisinskom i najpoznatije operne role

José Cura
José Cura (Getty Images)
Više o

Jose Cura

,

Mario De Rose

,

talijanske arije

Jedan od najvećih tenora danas Argentinac José Cura nastupit će večeras u Dvorani "Vatroslav Lisinski" uz gruzijsku sopranistica Ekaterine Bugianshvili i Zagrebačku filharmoniju.

Filharmonijom će ravnati talijanski dirigent Mario De Rose a na programu će biti znamenite arije i dueti talijanskoga opernog repertoara: Leoncavallovi "Pagliacci", Verdijev "Otello", Puccinijeva "Tosca", "Madam Butterfly" i dr.

Cura je svjetsku slavu stekao snažnim i originalnim interpretacijama opernih rola od kojih se posebno izdvajaju uloga Verdijeva "Othella" i Saint-Saensova "Samsona".

Taj svestrani umjetnik pjeva, dirigira i održava tečajeve, poznat je po nekonvencionalnim koncertnim izvedbama a i prvi je umjetnik koji je istodobno pjevao i dirigirao. To se dogodilo 2003. u Hamburškoj operi kad je najprije dirigirao "Cavalleriu rusticanu", a zatim stupio na pozornicu kao Canio u Pagliaccima.

Koncert Josea Cure održat će se u okviru programa Plave oktave i manifestacije "Jesen u Zagrebu", a u okviru koje će 10. listopada gostovati Julian Rachlin i dirigent George Pahlivanian. (hina/metro-portal)

03.10.2008. 14:58:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh