« Glazba
objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana
NAJAVE

Svestrana turska umjetnica i aktivistkinja Gaye Su Akyol ovu subotu u Močvari

Pretprodajna cijena ulaznica je 24 eura, kupiti se mogu u Dirty Old Shopu i online preko sustava Core Event

Gaye Su Akol
Gaye Su Akol (Arhiva)
Više o

močvara

,

Gaye Su Akol

Dugoiščekivani koncert vlasnice najboljeg world music albuma za 2023., Gaye Su Akyol, konačno će se dogoditi ovu subotu, 17. veljače. Bit će to njen premijerni nastup u Hrvatskoj, a svi koji vole nezgodnu kombinaciju psihodelije, anatolijskog rock uz prstohvat tradicionalne turske glazbe, nipošto ne bi trebali propustiti ovaj koncert. Pretprodajna cijena ulaznica je 24 eura, kupiti se mogu u Dirty Old Shopu i online preko sustava Core Event. Na ulazu će koštati 28 eura.

SATNICA:
20:00 Vrata
21:30 Gaye Su Akyol

"Jako sam uzbuđena zbog koncerata u Beogradu i Zagrebu jer će to biti moji premijerni nastupi u Srbiji i Hrvatskoj. Dat ćemo sve od sebe da svima te večeri budu baš one za pamćenje. Vidimo se i družimo ovog vikenda," izjavila je Gaye Su Akyol.

Gaye Su Akyol je kantautorica, slikarica i antropologinja rođena 1985. u Istanbulu. Prije nego je započela solo karijeru bila je u bendovima Mai, Toz Ve Toz i Seni Görmem İmkansız. Prije 10 godina izdala je album prvijenac Develerle Yaşıyorum (I'm Living With Camels), a u realizaciji joj je tad pomogao tročlani bend Bubituzak. Ona u svom izričaju miješa tradicionalne turske melodije i njihove tipične strukture s elementima psihodelije, surf rock i grungea. Naravno, sve to uz njen hipnotički vokal i prstohvat nekonvencionalne teatralnosti koja svakako ide uz njen lik i djelo. Kao glavne uzore navodi tursku klasičnu glazbu koju je slušala uz svoju majku, a zatim Nirvanu i Kurta Cobaina. Glazba koju stvara Gaye Su Akyol zapela je i najpoznatijoj world music izdavačkoj kući Glitterbeat koja joj je izdala posljednja tri albuma, uključujući i najaktualniji Anadolu Ejderi ("Anatolian Dragon") koji će ovom prilikom promovirati u Močvari.

Vrlo utjecajni časopis Songlines proglasio ju je izvođačem godine za 2019., dok je prošlu godinu zakucala nastupom na KEXP-u. Ističe se i svojim aktivističkom angažmanu, posebno pomičući norme i veća prava za LGBT zajednicu i žene u Erdoganovoj Turskoj. Dan ranije nastupit će i u beogradskom Dorćol Platzu, također u organizaciji Hangtime Agencyja.

17.02.2024. 12:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh