« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ČUDNI SIGNALI

Svemirci oteli sondu Voyager 2?

Sonda već nekoliko dana na Zemlju šalje podatke koje je nemoguće dešifrirati

Voyager 2 vanzemaljci poruke NLO
Voyager 2 vanzemaljci poruke NLO (Wikipedia)
Više o

NASA

,

izvanzemaljci

,

svemirci

,

svemirska sonda

,

25. studenoga

Sonda Voyager 2 Zemlju je napustila prije 33 godina i prva  je sonda koje je posjetila Uran i Neptun te napravila "Veliki obilazak" Jupitera, Saturna, Urana i Neptuna. Sonda se u međuvremenu nalazi na rubovima Sunčevog sustava i vjeruje se da bi unatoč svojoj starosti mogla trajati do 2030. godine.

Prije nekoliko dana, točnije 22. travnja ove godine, signali Voyagera su se neočekivano promijenili. Podaci i dalje pristižu, ali u izmijenjenom formatu kojeg ne uspijevaju dešifrirati ni najbistriji NASA-ini umovi.

Moguće je da se radi o tehničkom problemu, ali postoje i teze prema kojima je sonda upala u ruke izvanzemaljskih bića koji nam šalju zasad nerazumljive poruke.

Voyager 2 u sebi ima takozvanu "zlatnu ploču" na kojoj nosi poruke našim susjedima izvan Sunčevog sustava. Osim ljudskih pozdrava i glasova na 55 jezika, ploča sadrži prirodne zvukove (ptice i valovi) te 90 glazbenih minuta (Mozart i Beethoven).

"Možda je u sustav upala kozmička čestica koja je dovela do poremećaja, a možda je došlo i do problema sa softverom", poručuju stručnjaci NASA-e koji odbacuju mogućnost upletenosti izvanvanzemaljskog života.

Ukoliko su u probleme s Voyagerom ipak upleteni izvanzemaljci, pitanje je kakvu reakciju možemo očekivati. Nekolicina znanstvenika, među kojima je i Stephen Hawking, već duže vrijeme upozoravaju da je vrlo lakomisleno izvanzemaljcima slati bilo kakve poruke. Ne možemo, naime, znati kakve su njihove namjere, a vrlo je vjerojatno da su bića izvan Sunčevog sustava puno inteligentnija od nas samih.

11.05.2010. 09:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Laurus Nobilis
  11.05.2010. 19:07
  Vjerojatno vanzemaljci znaju sami poslati poruku, ukoliko to zele, za to im nije potreban Voyager.
 2. avatar
  Val
  13.05.2010. 17:51
  slazem se sa nobilisom
 3. avatar
  donhuangenaro
  15.05.2010. 08:18
  osim ako se vole šalit ;-)
 4. avatar
  kristijan
  09.08.2010. 17:38
  a možda su ga oteli kinezi,jer oni su zapravo izvanzemaljci(zemljaci).
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh