« Seks
objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana
AHA!

Sve tajne ženske požude

Novija istraživanja otkrivaju da se spolne razlike zapravo ne mogu uvijek tako promatrati jer ima mnogo načina kako definirati i izmjeriti požudu

Napaljenost ima više uzroka
Napaljenost ima više uzroka (Arhiva)
Više o

požuda

,

žene

Došli smo do saznanja da se muška i ženska požuda u mnogočemu razlikuju. Desetljećima znanstvenici vjeruju kako je muška požuda intenzivnija i snažnija od ženske što je u skladu s brojnim istraživanjima iz tih vremena.

Novija istraživanja, s druge strane, otkrivaju da se spolne razlike zapravo ne mogu uvijek tako promatrati jer ima mnogo načina kako definirati i izmjeriti požudu. Neka od njih pokazuju kako muškarci mogu biti ti koji manje osjećaju požudu unutar neke duže veze.

Nekadašnja istraživanja sadržavala bi pitanja kao što je: "Koliko ste osjećali požudu tijekom prošlog mjeseca?" Na ovo bi pitanje muškarci uredno odgovarali s više osjećanja požude od žena. No kad se pitanje postavilo kao osjećaj požude u određenom momentu - količina požude tijekom seksualnog odnosa - nije bilo razlike među spolovima.

"Ovo saznanje nam stavlja u pitanje saznanja o spolnim stereotipima u smislu žene kao te koja je suzdržanija i manje seksualna", kaže Lorri Brotto, profesorica ginekologije i porodništva na Sveučilištu British Columbia i privatni psihoterapeut. "Čini se kako faktori požude u momentu mogu biti jednako potentni za žene i muškarce", nastavlja Brotto.

Drugi su došli do teorije koja kaže da se ženska požuda događa u skladu s menstrualnim ciklusom tj. tijekom ženskog vrhunca uzbuđenja i požude zapravo se događa ovulacija te je njihova motivacija za seksom jednaka kao muškarčeva. Lisa Diamond, profesorica psihologije i spolnih studija na Sveučilištu Utah navodi: "Žene nisu išta manje seksualne od muškaraca, one samo imaju više varijabilnih uzoraka"

Sve tajne pročitajte na portalu Gentleman.hr

13.03.2019. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh