« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
DUH I TIJELO

Sve se više Amerikanaca moli za svoje zdravlje

Meditacija i molitva pokazali su se učinkovitima u borbi s kroničnim bolovima te uspješnosti potpomognute oplodnje

Sve više Amerikanaca moli se za svoje zdravlje
Sve više Amerikanaca moli se za svoje zdravlje (graur razvan ionut/freedigitalphotos.net)
Više o

potpomognuta oplodnja

,

molitva

,

molitva i zdravlje

U istraživanju časopisa Psihologija religije i duhovnosti (Psychology of Religion and Spirituality) koje je molitvu svrstalo u metodu "alternativne medicine" navodi se da sve više stanovnika Amerike moli za svoje zdravlje - broj je porastao u s 43 na 49% u samo pet godina.

Smatralo se da su na povećanje broja utjecali su događaji nakon 9. rujna 2001., ali i recesija koja je mnoge stanovnike ostavila bez zdravstvenog osiguranja. Ipak, istraživanje tvrdi da činjenica o kvaliteti zdravstvenog osiguranja ne utječe na broj osoba koje se mole za zdravlje te da na broj nije utjecalo ni poboljšanje ili pogoršanje zdravstenog stanja pojedine osobe.

Žene se prema studiji mole više od muškaraca (56 u odnosu na 40 posto), afroamerikanci više od bijelaca. Osobe koje više vježbaju mole se manje, a oni najbogatiji također, mada se primjećuje da je trend veći kod bolje obrazovanih osoba. 

Istraživanje je proučavalo i učinke molitve na zdravlje te pokazalo da molitva i meditacija pomažu kod uspješnosti medicinski potpomognute oplodnje te kod pacijenata s kroničnim bolovima.

27.05.2011. 08:15:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh