« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
TRENING ZA UM I TIJELO

Sve prednosti pilatesa

Pilates istovremeno povećava ukupnu snagu i fleksibilnost tijela, odličan je za sve dobne skupine, trudnice i muškarce

Pilates
Pilates (Free Digital Photos)
Više o

pilates

,

vježbanje

,

vježbanje u trudnoći

,

trening

Problem s intenzivnim treninzima poput dizanja utega i trčanja je da mišići postaju jači, ali istovremeno kraći i čvršći zbog čega se smanjuje raspon pokreta. Pilates jača muskulaturu na svim razinama te objedinjuje mentalne i fizičke elemente kako bi nas pripremio za svakodnevne izazove. Poznati trener Mark Anthony otkriva zašto je pilates tako dobar.

Trening za um i tijelo

Pilates je trening za cijelo tijelo i polazi od činjenice da su svi dijelovi tijela međusobno povezani. Vježbe su usredotočene na unutrašnje mišiće koji tijelo drže zajedno pa se povećava fizička snaga u cjelini. Uz izgradnju mišića, velika pozornost pridaje se istezanju zbog čega tijelo postaje sve fleksibilnije.

Snaga disanja

Disanje je sastavni dio vježbi u sklopu pilatesa i pomaže nam da izdržimo napor i kontroliramo pokrete. Tehnika disanja odnosi se na udisaje kroz nos i izdisaje kroz usta. Pritisak koji pritom nastaje pomaže nam da dovedemo tijelo u odgovarajući položaj.

Tko bi se trebao baviti pilatesom i zašto?

Pilates je dobar za sve, bez obzira imate li 10 ili 70 godina jer jača temeljnu snagu, povećava balans i koordinaciju te smanjuje stres. Vježbe su odlične za trudnice, novopečene majke i muškarce koji su inače više fokusirani na izgradnju mišića zbog čega gube na fleksibilnosti. Kako je opterećenje ravnomjerno raspoređeno, pilates je dobar i za osobe koje imaju problema sa zglobovima.

Za više informacija posjetite web stranicu Marka Anthonyja www.markanthonysuk.com

Pet meta pilatesa

1. Leđa - snažna leđa poboljšavaju ukupno držanje

2. Trbušni mišići - vježbe oblikuju mišiće pa trbuh s vremenom postaje ravniji

3. Noge i stražnjica - problematična zona koja ponajprije ženama zadaje glavobolju, pilates će se pobrinuti za lijepu siluetu

4. Ruke i ramena - vježbe koriste težinu tijela umjesto teških utega pa se mišići oblikuju umjesto da rastu kao kod klasičnog dizanja utega

5. Prsa - svi dijelovi tijela su međusobno povezani a snažna prsa zadužena su za pravilno držanje

Piše: Romina McGuinness, Metro World News
21.03.2011. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh