« Seks
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
OPA :)

Sve blagodati orgazma za zdravlje

Poradite na odnosu sa svojim partnerom i isprobajte mentalne tehnike koje za cilj imaju osvještavanje seksualnosti - kako bi doživjele više orgazama

Dajte dragoj što više orgazama
Dajte dragoj što više orgazama (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

orgazam

Oksitocin, hormon sreće koji se luči u trenutku orgazma preplavljuje nas od glave do pete i izaziva kemijske procese koji našem tijelu čine višestruku korist.

Neke žene doživljavaju orgazam pri svakom seksalnom odnosu, dok, na žalost, ima žena koje ga nisu iskusile. Njima se savjetuje poraditi na odnosu sa svojim partnerom i isprobati mentalne tehnike koje za cilj imaju osvještavanje seksualnosti.

Zašto? Ne samo da bi vam bilo lijepo, već iz razloga što orgazmi imaju višestruke velike koristi za žensko zdravlje, pa evo nekoliko najvažnijih:

Osvježava um - orgazam poboljšava naše raspoloženje, snižava stres u tijelu i podiže samopouzdanje.

Poboljšava san - nije slučajno da nam se nakon dobrog seksa spava. U tijelu se osim oksitocina koji nas opušta, luče serotinin i noradrenalin koji nas 'lansiraju' u REM fazu.

Povećava plodnost - vaginalne kontrakcije do kojih dolazi za vrijeme orgazma pomažu spermijima da dođu do cilja.

Stabilizira hormone - tijekom orgazma kod žena raste estrogen, a nakon njega testosteron što dovodi do prirodne stabilizacije hormona. Ovo je osobito važno za starije žene kod kojih se proizvodnja hormona smanjuje.

Ublažava bol - proizvodi u tijelu kemikaliju koja je prirodni analgetik. Stručnjaci kažu da orgazam ublažava bol od 35 pa do čak 70 posto.

Ublažavanje upala - orgazam iz tijela uklanja kortizol, hormon stresa, a preplavljuje ga oksitocinom i tako jača naš imunitet

11.09.2018. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh