« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Svaku večer jedno jaje - i spavate kao beba

Ako pojedete malo proteina prije spavanja, oko 6 grama proteina što je ekvivalent jednom jajetu, omogućit ćete dobru ravnotežu šećera u krvi tijekom većine noći

Savršena večera
Savršena večera (Arhiva)
Više o

večera

,

jaja

Tvrdo kuhano jaje moglo bi biti najbolji obrok prije spavanja, tvrdi Nick Bitz, naturopat, kuhar i autor Youtheory .

Prema njegovim riječima, jaje (kuhano ili pečeno) bi bilo dobro pojesti prije spavanja, piše Well and Good. "Jaje kao izvor bjelančevina prije spavanja moglo bi vam pomoći da zaspite bolje", kaže.

"Otkrio sam ako pojedete malo proteina prije spavanja, oko 6 grama proteina što je ekvivalent jednom jajetu, omogućit ćete dobru ravnotežu šećera u krvi tijekom većine noći", rekao je Bitz za Well+Good Talk u New Yorku.

Žene su posebno podložne deregulaciji glukoze, objasnio je i dodao da onda tijelo kao odgovor proizvodi hormon stresa koji vas može probuditi.

Samo šest grama proteina može vas uspavati tijekom cijele noći, a ako ne želite jesti kajganu, možete proteine unijeti u organizam i u drugim oblicima.

Na primjer, indijski oraščići, velika šalica grčkog jogurta ili 1/2 šalice pečenog slanutka - to je trik koji će vam pomoći da prije spavanja unesete kvalitetnu hranu. Uz malo sreće i proteina spavat ćete cijelu noć.

Jaja su odlična opcija za ljude koji žele unijeti proteine i druge vitamine. Međutim, mnogi čine pogrešku jer dodaju mlijeko ili vrhnje u nadi da će dobiti tu savršenu teksturu jela. Nažalost, vrhnje je bogato zasićenim masnoćama, što dovodi do povećanja kolesterola, što nije najbolje za naše zdravlje. Zato bi bilo dobro paziti na koje načine ćete jesti jaja. 

27.11.2019. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh