« Seks
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NAVALITE :)

Svakodnevnim seksom do dobrog zdravlja

Djelovanje seksa na zdravlje je blagotvorno u raznim aspektima, uz uobičajeno veselje i zabavu

Dobar seksualni život temelj je dobrog zdravlja
Dobar seksualni život temelj je dobrog zdravlja (FreeDigitalPhotos)
Više o

zdravlje

,

seks

,

orgazam

,

ženski orgazam

,

muški orgazam

Blagodati seksa na razini užitka poznati su svima, no kemija koja se događa u tijelu ima još bolji učinak. Ništa manje važna činjenica je da redovit seks, po mogućnosti svakodnevan, popravlja zdravstveno stanje na više razina.

Seks je jedan od najboljih lijekova protiv stresa, jer popravlja raspoloženje i čini ljude sretnijima. Mali problem je u tome što prevelika količina stresa smanjuje želju za seksom, no to je lako premostiti s malo romantične atmosfere ili novim donjim rubljem.

Ublažavanje bolova još je jedna od od kvaliteta seksa, stoga nemojte koristiti glavobolju kao izliku. Naime, kako se približavate vrhuncu seksualnog užitka, razina oksitocina, endorfina koji smanjuje bolove, povećava se pet puta

Sam orgazam je zapravo najblagotvornija stvar koja nam se može dogoditi. Vrhunac oslobađa hormon

dehydroepiandrosteron koji poboljšava imunitet, čuva zdravlje kože i tkiva. Istraživanja su pokazala da muškarci koji imaju barem dva orgazma tjedno žive dulje od onih koji svrše jednom mjesečno.

Naravno, tijekom seksa ubrzava se rad srca, što dovodi svježu krv u stanice i ubrzava izbacivanje toksina iz tijela. Poslije seksa ćete lakše zaspati, a san će biti dublji i kvalitetniji, što će vam opet utjecati na zdravlje.

Za kraj podatak koji će vam pomoći da se oslobodite pitanja kad ćete početi vježbati ... Pola sata seksa sagorijeva 80 kalorija, pa navalite ...

28.02.2012. 19:56:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh