« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KOL'KO NAS IMA

Svaki sedmi stanovnik našeg planeta ima profil na Facebooku

Facebook je odavno premašio 800 milijuna korisnika, a do ljeta bi ta brojka trebala dostići milijardu ljudi. Jeste li i vi među njima?

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

Twitter

,

društvene mreže

,

Linkedin

,

Google Plus

„Milijun nije cool. Znaš li što je cool? Milijarda." kaže u jednom trenutku Justin Timberlake zbunjenom Jesseu Eisenbergu u filmu „Društvena mreža", u kojem ovaj dvojac utjelovljuje Seana Parkera i Marka Zuckerberga, tvorce i dioničare Facebooka.

Iako se ova rečenica u filmu odnosila na dolare, sasvim bi se dobro mogla prenijeti u stvarni život kad govorimo o broju korisnika najveće društvene mreže na svijetu, piše portal Mashable.

Kao što je svojevremeno Facebook premašio prihod od milijardu dolara i učinio svoje tvorce super bogatima, čini se kako bi im se isti uspjeh mogao ponoviti i kad je broj korisnika u pitanju.

Iz tvrtke su u rujnu prošle godine slavodobitno poručili kako imaju više od 800 milijuna korisnika, stoga procjene o tome da će svaki sedmi stanovnik našeg planeta do ljeta imati profil na Facebooku uopće ne zvuče pretjerano.

Iskusni analitičar tvrtke iCrossing, Gregory Lyons, procjenjuje kako će se to dogoditi u kolovozu ove godine, a svoju tvrdnju temelji na matematičkom modelu kretanja broja korisnika od 2008. naovamo.

Unatoč činjenici da rast broja korisnika već neko vrijeme stagnira u zemljama poput SAD-a ili Velike Britanije, sve veća popularnost u zemljama poput Indije i Brazila trebala bi biti temelj budućeg rasta.

Procjenjuje se kako tek 3 posto Indijaca i 16 posto Brazilaca koristi Facebook, dok je taj postotak čak 49 u Americi te 47 posto u Velikoj Britaniji.

Kako biste dobili pojam koliko je to puno ljudi, Twitter tvrdi da ima oko 100 milijuna aktivnih korisnika, LinkedIn govori o 130 milijuna, dok Google+ prijavljuje 49 milijuna jedinstvenih posjeta u prosincu.

I dok Facebook nezaustavljivo gazi prema milijardi, stručnjaci predviđaju da bi ubrzo mogao dobiti i prvog pravog izazivača, budući da većina smatra kako će Google+ do kraja godine imati 400 milijuna korisnika. Živi bili, pa vidjeli!

12.01.2012. 18:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh