« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SVI VAN! :)

Svaka je tjelovježba - dobra

Najbolji rezultati ipak povezani s intenzivnijim vježbanjem, pa je tako i koncentracija šećera u krvi brže padala ako su ispitanici hodali žustrijim umjesto laganijim tempom

Kad obično vježbate?
Kad obično vježbate? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

tjelovježba

,

hodanje

Vježbanje je jedan od ključeva zdravlja, pokazala su mnoga istraživanja, pa tako i ovo najnovije provedeno na pretilim i tjelesno neaktivnim sredovječnim ispitanicima koje je pokazalo da svaki oblik tjelovježbe pomaže u gubitku suvišnih kilograma.

Naime, tjelovježba je bez obzira na intenzitet bila povezana i s lakšom kontrolom koncentracije šećera u krvi.

Kanadski znanstvenici s Queen's University napominju kako su najbolji rezultati ipak povezani s intenzivnijim vježbanjem, pa je tako i koncentracija šećera u krvi brže padala ako su ispitanici hodali žustrijim umjesto laganijim tempom.

Stručni časopis Annals of Internal Medicine piše kako su već i polusatne redovite šetnje imale značajan pozitivan učinak na ispitanike.

Ipak, najviše ćete koristi za liniju imati ranom zorom, jer tjelovježba u rano jutro ubrzava gubitak suvišnih kilograma i povećava sagorijevanje masnoća tijekom dana.

Istraživanje belgijskih znanstvenika pokazalo je da je tjelovježba najučinkovitija ako se prakticira prije prvog dnevnog obroka.

Po riječima istraživača, na ovaj način organizam ne može koristiti energiju kojom bi raspolagao nakon obroka te je prisiljen posegnuti u zalihe nakupljenog masnog tkiva.

Kod sudionika istraživanja koji su se tijekom 6 tjedana pridržavali ovog režima nije došlo do nakupljanja suvišnih kilograma unatoč tome što su neki od njih konzumirali 30% više kalorija i 50% masti više nego ranije.

Stoga, ne časite ni časa svakoga jutra, već se bacite na vježbanje.

23.01.2016. 14:24:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh