« Život
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
PRIPAZITE :)

Svađe su loše za zdravlje

Mnoga su već istraživanja pokazala kako loše i toksične veze mogu veoma negativno utjecati na zdravlje pojedinca

Neće biti dobro...
Neće biti dobro... (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

svađe

,

bračne svađe

Svađa među partnerima nije ništa čudno, jer je jasno da dvije osobe ne mogu baš o svemu imati isto mišljenje... no, važna je mjera kako ne bi bilo problema, tvrde stručnjaci.

Brakovi i veze u kojima se partneri često svađaju mogu negativno utjecati na zdravlje, kažu rezultati novog istraživanja na sveučilištima u Nevadi i Michiganu. "Može čak imati jednaki utjecaj kao pušenje ili alkoholizam", rekla je znanstvenica Rosie Shrout za New York Post.

Istraživanje se provodilo na 373 heteroseksualna para iznad 16 godina. Ispitivali su ih koliko se često ne slažu oko pitanja djece, novca i ostalih zajedničkih tema.

Također, znanstvenici su pratili zdravstvene probleme sudionika, uključujući probleme sa spavanjem, glavoboljama te osjećajima tjeskobe i nervoze.

Oni parovi koji su se više svađali, imali su ove probleme više naglašene.

Također, što je više svađa bilo između partnera, muževi su se osjećali negativnije, što nije problem i sa ženama.

"Generalno, žene ulaze u brakove s već slabijim zdravstvenim stanjem, stoga muškarci mogu više "pasti" nego što to mogu one", kaže Shrout.

Mnoga su već istraživanja pokazala kako loše i toksične veze mogu veoma negativno utjecati na zdravlje pojedinca. Rosie preporučuje otvorenu i iskrenu komunikaciju koja razbija sukob i pretvara ga u iscjeljenje. 

21.01.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh