« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PARLAMENTARNA KRIZA

Suu Kyi odlučila prekinuti bojkot i prisegnuti pred parlamentom

"Poštujući želje naroda i imajući na umu zahtjeve parlamentarnih zastupnika demokratskih stranaka i neovisnih zastupnika, odlučili smo sudjelovati u radu parlamenta", rekla je Suu Kyi

Fotografija vijesti
Više o

Aung San Suu Kyi

,

mianmarska političarka

,

Nacionalna liga za demokraciju Mianmar

,

parlamentarna kriza

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi u ponedjeljak je odlučila prestati bojkotirati parlament te je pristala prisegnuti pred njegovim članovima, obvezujući se da će štititi ustavni poredak, kazali su stranački dužnosnici, a prenose agencije, javlja Hina.

Članovi njezine stranke, Nacionalne lige za demokraciju (NLD) kazali su kako će od srijede prisustvovati parlamentarnim sjednicama.

"Poštujući želje naroda i imajući na umu zahtjeve parlamentarnih zastupnika demokratskih stranaka i neovisnih zastupnika, odlučili smo sudjelovati u radu parlamenta", rekla je novinarima Suu Kyi nakon sastanka sa stranačkim čelnicima.

U utorak je predviđen sastanak Suu Kyi s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom u Yangoonu, a članovi i zastupnici Nacionalne lige za demokraciju otputovat će u srijedu na sjednicu u glavni grad Naypyitaw.

NLD je želio da se u zakletvi izraz "očuvati ustav" zamijeni izrazom "poštovati ustav".

30.04.2012. 09:39:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh