« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
AMBICIOZAN PLAN

Australski milijarder gradi repliku Titanika

"Brod će biti izgrađen po uzoru na Titanic, bit će iznimno luksuzan, no projektiran na način da neće moći potonuti, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji", stoji u priopćenju

Fotografija vijesti
Više o

Titanik

,

kruzer

,

Clive Palmer

,

replika titanika

Australski milijarder Clive Palmer u ponedjeljak je predstavio plan izgradnje jednako luksuzne, ali "nepotopive" replike novoga Titanica, stotinu godina nakon potonuća pravog parobroda, a njegova prva plovidba, odnosno putovanje iz Engleske prema New Yorku predviđa se krajem 2016, javlja Hina.

Palmer, koji se obogatio na poslovima u rudarskoj industriji, izgradnju prekooceanskog broda povjerio je kineskoj brodograditeljskoj tvrtki CSC Jinling Shipyard, ne otkrivši kolika je cijena investicije.

"Brod će biti izgrađen po uzoru na Titanic, bit će iznimno luksuzan, no projektiran na način da neće moći potonuti, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, kao i sustavu sigurnosti te najmodernijem navigacijskom sustavu", stoji u priopćenju.

Projektiranje Titanica II već je počelo. Brod će imati jednake dimenzije kao i original, devet paluba, 840 kabina, restorane, bazene i sportske dvorane kakve su postojale na legendarnom Titanicu. Ekipa stručnjaka iz arhiva je "izvukla" stare fotografije interijera broda.

Poduzetnik Clive Palmer je, da bi ostvario svoj naum - izgradnju 270 metara dugog luksuznog broda osnovao vlastitu tvrtku Blue Star Line.

30.04.2012. 11:41:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh