« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
JOSE CARRERAS:

Današnji koncert najbolji je način da se prisjetimo Điđija Šuteja

VIDEO - Slavni tenor izjavio je kako ne bi želio biti sentimentalan, ali očekuje da će sutrašnji koncert biti emotivan za publiku i izvođače

(Getty Images/Infopunkt)
Više o

Toni Cetinski

,

Arena Zagreb

,

Koncertna direkcija Zagreb

,

Jose Carreras

,

Celine Byrne

,

Korak u život

,

Vjekoslav Šutej

,

Rotary club Zagreb Kaptol

Sutrašnjim humanitarnim božićnim koncertom u Areni Zagreb završava se akcija "Korak u život“ Na koncertu će nastupiti proslavljeni tenor Jose Carreras uz sopranisticu Celine Byrne, Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, Tonyja Cetinskog, Akademski zbor "Ivana Gorana Kovačića", Djevojački zbor "Zvjezdice" i druge izvođače.

Carreras je na konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što već drugi put pjeva u Zagrebu s Tonyjem Cetinskim.

"Ne bih htio biti sentimentalan, ali mislim da će sutrašnji koncert biti emotivan za publiku i izvođače. To je najbolji mogući način da se prisjetimo Điđija Šuteja“, rekao je Carreras, dugogodišnji prijatelj nedavno preminulog maestra Vjekoslava Šuteja.

Ispričao je kako je Šutej bio čovjek s odličnim smislom za humor.

"Znao je biti i ležeran, ali kad bi se primio posla bio je vrlo ozbiljan i profesionalan", rekao je Carreras.

Toni Cetinski zahvalio se Carrerasu na drugi put ukazanom povjerenju.

"On je jedan od rijetkih ljudi koji rade cijelu godinu, to je nešto neprocjenjivo“, rekao je Cetinski i pozvao publiku da sutra posjete Arenu i dožive koncert za pamćenje.

Jose Carreras poznat je po zalaganju za sve akcije koje idu u korist mladim ljudima i njihovom obrazovanju, a zbog toga mu je posebno drago što sutrašnji koncert ima humanitarni karakter, a na njemu će biti prikupljena sredstva za studij štićenika dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

U akciju se mogu uključiti i građani pozivom na humanitarni broj telefona 060 9008, koji će biti aktivan do 31. prosinca.

Humanitarni projekt "Korak u život" organiziraju Rotary club Zagreb Kaptol i Koncertna direkcija Zagreb, pod glavnim pokroviteljstvom MasterCarda. (Infopunkt/metro-portal)

18.12.2009. 19:18:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh