« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Susnježica i kiša otežavaju promet kroz Gorski kotar

Kolnici su mokri i skliski u Primorju i Lici, a u središnjem dijelu zemlje samo mjestimice vlažni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

promet

,

kiša

,

stanje na cestama

,

skliski kolnici

U Gorskom kotaru padaju slab snijeg (susnježica) i kiša, a ponegdje ima i magle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Oštrovica do tunela Tuhobić (50-100 m). U Hrvatskom primorju i Lici kolnici su mokri i skliski, a u središnjoj Hrvatskoj mjestimice samo vlažni.

Mogući su odroni duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, te na cestama u gorju, posebice na širem području Gračaca.

Zbog vode na kolniku, za sav promet zatvorene su državne ceste: D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, D 36 Karlovac-Pokupsko u Koritinji, te između mjesta Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko, kao i županijske ceste: ŽC 3149 u Donjem Mekušju, ŽC 3156 Mala Gorica-Žažina, ŽC 5162 Smiljan - Novoselo, ŽC 5163 Lički Novi-Gospić i ŽC 3282 Dražice-Orlovac. Županijskom cestom ŽC 3162 Međurić-Vukovje, vozi se jednim trakom (izlijevanje rijeke Ilove).

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na D 42 Josipdol-Poljanak, u Gorskom kotaru na području Delnica i Čabra te na Ćićariji i u općinama ispod Učke.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu je katamaranska linija Split-Lastovo, dok ostali trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 08:32:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh