« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
EPILOG SRAMOTAN

Zagrebački antifašisti nezadovoljni reakcijom policije

Udruga mladih antifašista grada Zagreba smatra da da je reakcija policije bila preblaga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.rmtbristol.org.uk)
Više o

policija

,

koncert

,

neonacisti

,

antifašisti

Udruga podsjeća da se nakon anonimne dojave u petak navečer odlučila koristiti javnim pritiskom jer su, kažu, "iz iskustva naučili kako je to jedini način da se neonaciste spriječi u njihovoj namjeri". Mladi antifašisti tvrde da je policija reagirala samo zahvaljujući javnom pritisku i ocjenjuju da je "epilog događaja sramotan".

Inače, policija je uhitila 34 osobe, 25 Hrvata, 8 Nijemaca i jednog talijanskog državljanina. Prekršajnom sudu prijavila je šestero Hrvata koji su sudjelovali u pokušaju organiziranja koncerta njemačke pronacističke glazbene skupine Blue Max i dvaju hrvatskih sastava u vatrogasnom domu u Bukovju Križevačkom. Trojica mladića prekršajno su prijavljeni zbog isticanja nacističkih obilježja, a zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca još jedan mladić, dok je zbog neprijavljivanja javnog okupljanja u tom mjestu prekršajno prijavljeno dvoje organizatora.

Ocjenjujući postupanje policije Udruga mladih antifašista grada Zagreba kaže kako se iz, kako su naveli, "sramotno blagih optužnica vidi da je ovo policija napravila tek reda radi". U priopćenju, uz ostalo, kažu da je policija " mnogo veću represiju pokazala u Varšavskoj ulici".

"Očito je kako su za policiju", smatraju mladi antifašisti, "mnogo opasniji oni koji štite svoj grad, nego neonacisti koji ga ugrožavaju". Uz to kažu i da od policije oni "nisu nikad ništa očekivali, pa tako ni sada". Udruga mladih antifašista grada Zagreba na kraju priopćenja kaže da "ovaj slučaj pokazuje kako se ne može oslanjati na policiju nego", smatraju oni, "ljudi se sami moraju organizirati". (hina/metro-portal)

21.02.2010. 18:41:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh