« Žene
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ZDRAVI ČIPS

Sušene jabuke za zdravo srce i dobru krvnu sliku

Sušene jabuke značajno popravljaju krvnu sliku i već nakon pola godine štite od srčanih bolesti

Sušene jabuke
Sušene jabuke (Facebook)
Više o

jabuke

,

menopauza

,

suho voće

,

sušene jabuke

,

čips od jabuke

Sušene jabuke imaju neočekivano pozitivan učinak na zdravlje, pokazuje američko istraživanje. Krvna slika značajno se popravlja nakon pola godine uz konzumaciju 75 grama sušenih jabuka na dan što ujedno popravlja zdravstveno stanje srca i kardiovaskularnog sustava.

Istraživanje je provedeno na ženama u menopauzi (160 žena između 45 i 65 godina), a rezultati su nedavno predstavljeni na konferenciji "Experimental Biology 2011" u Washingtonu.

Kod žena koje su, uz svoju redovitu prehranu, redovito jele i sušene jabuke smanjila se razina lošeg LDL kolesterola. Visoki udio šećera u suhom voću pritom se nije negativno odrazio na tjelesnu težinu ispitanica, upravo suprotno - žene su u prosjeku izgubile 1,5 kilograma.

"Do velikih poboljšanja došlo je već nakon šest mjeseci. LDL kolesterol je pao za 23 posto, a dobar kolesterol se istovremeno povećao za 4 posto", rekao je Bahram H. Arjmandi sa sveučilišta Florida State. Zdravstveni testovi pokazali su i smanjenje upalnih procesa u krvi.

Liječnici koji su bili uključeni u istraživanje navode da su sušene jabuke izrazito zdrave grickalice koje pospješuju zdravlje srca i cijelog krvožilnog sustava.

14.04.2011. 12:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh