« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BGT prvo polufinale

Susan Boyle otpjevala Memories i ušla u finale

U prvom polufinalu pobijedili su Susan i plesači iz Diversityja

(BGT)
Više o

Susan Boyle

,

Britain's Got Talent

,

favoriti Britain's Got Talent

,

BGT polufinale

,

Susan Boyle finale

,

Diversity finale

Počelo se opako zakuhavati na Britain's Got Talent, tako da je postava u prvom polufinalu izazivala strahopoštovanje. Osim Susan Boyle, nastupili su Impressive Talent, Faces of Disco, Nick Hell, Julia Naidenko, Natalie Okri, Darth Jackson, Sue Son i Diversity.

Ovo je bilo prvo polufinale od pet u kojima će nastupiti po osam izvođača koje su odabrali suci. Prolaz u finale u nije u potpunosti u rukama glasača. Naime, direktno u finale ide izvođač koji dobije najviše glasova publike. Drugi finalist je jedan od druga dva najbolje plasirana po glasovima publika - ali ovaj put između to dvoje biraju suci.

Svi su s nestrpljenjem očekivali nastup Susan Boyle, i škotska domaćica ispunila je očekivanja publike. Najavljena kao prava zvijezda, došla je ipak decentno obučena i bez velikog makeovera, a već prvi tonovi pjesme Memory iz musicala Cats dali su do znanja da Susan Boyle misli vrlo ozbiljno i da želi nastupiti pred kraljicom.

S nestrpljenjem se očekivao i seksi nastup Julie Naidenko. Za njom su doslovno slinili i Pierce i Simon u sedmoj kvalifikacijskoj emisiji. Nastup je bio dobar, ali ne toliko dobar da bi zaslužio finale, što je prilično rastužilo i publiku i suce, no očito je dva dana bilo prekratko vrijeme za Latvijku opakih kukova da složi nastup koji će joj donijeti finale.

Glasači su bez prevelikog razmišljanja stavili Susan na prvo mjesto, katapultiravši je u finale gdje će joj se pridružiti i plesači s autobusne stanice, Diversity.

Jedan od favorita ipak je večer završio u suzama. Mala Natalie Okri, iznenađenje vikenda prije stajala je odlično na kladionicama, no možda je i pjesma koju je odabrala bila previše jednostavna za suce.

Natalie je izabrala Superstar, pjesmu koji svaki klinac s malo sluha nauči na karaokama na Playstationu za dva dana. Kako nije ni vokalno pretjerano zahtjevna, ma koliko njena izvedba bila dobra i sama Natalie bila slatka, dečki iz Diversityja su opet složili koreografiju od koje je zastajao dah i publika je dočekala kraj nastupa na nogama, frenetično plješćući.

Uigranost cijelog tima, od najstarijih do dva klinca od desetak godina koji na svojim leđima nose veći dio atrakcija jednostavno su odševili publiku i finale je postalo njihovo.

Na kraju polufinala, Susan je glatko prošla prema glasovima publike, a as uci su birali između Natali Okri i Diversity i izabrali Diversity. Simon i Pierce su bili za Diversity, a Amanda je glasala za razočaranu Natali.

Večeras se bitka za finale nastavlja s nekoliko stvarno impresivnih izvođača. Dva odlična pjevača Jamie Pugh i Shaun Smith i plesači Flawless nastupaju u drugoj polufinalnoj skupini. Konkurencija će biti strašna - Flawless us stvarno bezgrešni, Jamie Pugha smatraju muškom varijantom Susan Boyle, a Shaun Smith je sa svojih 17 godina već potpuno zreli pjevač fantastičnog glasa i pjevačkih mogućnosti - pogledajte njegov nastup u kojem je izborio polufinale!

 

25.05.2009. 10:53:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh