« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
STRAVA

Supertajfun Haijan ubio najmanje 1200 ljudi

Stravične posljedice nevjerojatno goleme i snažne superoluje koja je prohujala Filipinima, ostavljajući za sobom kaos i užas

Strašno razaranje na Filipinima
Strašno razaranje na Filipinima (Screenshot YouTube)
Više o

Filipini

,

žrtve

,

tajfun Haijan

Zamjenik generalnog direktora filipinske Agencije za civilno zrakoplovstvo John Andrews rekao je da se na ulicama filipinskog grada Taklobana mogu vidjeti tijela žrtava, javlja Reuters. Haijan je jedan od najačih tajfuna koji je ikada pogodio Filipine, a praćen je izuzetno snažnim vjetrovima i visokim valovima koji nose kuće.

Tajfun Haijan pogodio je najprije priobalna naselja na središnjem otoku Samar, oko 600 kilometara jugoistočno od Manile, uz brzinu vjetra i od 315 kilometara na sat .

Prije udara tajfuna više od 125.000 ljudi je evakuirano iz najugroženijih područja, priopćio je tamošnji nacionalni savjet za upravljanje katastrofama.

Škole koje su se našle na putu tajfuna su zatvorene, obustavljeni su polasci brodova, kao i letovi, a u očekivanju obilnih padavina mnoge škole zatvorene su i u prijestolnici Manili. 

Filipine pogodi godišnje oko 20 oluja od kojih mnoge uzrokuju brojne žrtve, veliku štetu. Haijan je 24. oluja koja je od početka godine pogodila ovu zemlju.

09.11.2013. 18:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh