« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Supernamirnice za ljepotu

Najveći broj problema s izgledom možemo popraviti ili potpuno riješiti pravilnim izborom prehrane, pa evo nekoliko namirnica koje jednostavno moramo konzumirati

Ljepota se krije u hladnjaku
Ljepota se krije u hladnjaku (Shutterstock)
Više o

jagode

,

ljepota

,

masna riba

,

plodovi mora

,

rajčica

,

piletina

,

superhrana

,

supernamirnice

Savjeti za ljepotu najčešće se temelje na različitim kozmetičkim preparatima i pripravcima, no prave temelje postavljaju - namirnice.

Ljepota se nalazi u tanjuru, netko je jednom rekao, pa da vidimo koja će nam superhrana dati svjež. lijep i mladolik izgled.

Voda je početak i kraj svake priče o ljepoti, jer tek dovoljna količina tekućine omogućava lijepu i zdravu kožu, kao i optimalan rad svih organa. No, nije jedina tekućina koje treba unositi u dovoljnim količinama - tu su i zeleni i bijeli čaj, prepuni antioksidansa koji umanjuju štetu koju rade slobodni radikali našim stanicama.

>> Namirnice za ljepotu s dvostrukim učinkom >>

Treba redovito piti i jogurt jer je kalcij nužan našim kostima i zubima. Piletina će omogućiti tijelu dovoljnu proizvodnju keratina, spoja koji je nužno potreban za bolji rast kose i njenu kvalitetu. 

Masna riba poput lososa ili tune ima visok udjel omega-3 masnih kiselina koje održavaju vlasište i kosu u optimalnom zdravlju, dok morski plodovi svojim udjelom cinka pospješuju rast kose i sprječavaju pojavu akni. 

>> Pomladite se hranom >>

Od voća i povrća svakako treba spomenuti dvije supernamirnice - jagode, čije bogatstvo vitamina C usporava proces starenja i sprječava nastanak bora, a likopen koji dobivamo iz rajčica štiti kožu od štetnog djelovanja sunca, dok lutein osigurava kvalitetnu hidrataciju cijelog organizma. 

>> Hrana koja će vas učiniti još zanosnijima >>

Za desert - tamna čokolada koja će flavonoidima također zaštititi kožu neutralizacijom štetnog djelovanja slobodnih radikala. 

07.07.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh