« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
AFERA RUBYGATE

Suđenje Berlusconiju odgođeno, ključne osobe se nisu odazvale

Suđenje talijanskom premijeru optuženom za seks s maloljetnicom i zlouporabu vlasti započelo je na sudu u Milanu, da bi samo nakon nekoliko minuta sudac odgodio proces za 31. svibnja

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

,

suđenje

,

odgoda

,

afera rubygate

U sudnici, gdje se okupilo preko stotinu novinara, nije se, međutim, pojavio ni šef talijanske vlade, ni njegovi odvjetnici Piero Longo i Niccola Ghedini, ali niti mlada Marokanka Karima El Mahroug, poznata kao "Ruby, kradljivica srca". Berlusconi je u pismu sudu objasnio da je "želio sudjelovati" na raspravi, ali da u Rimu ima "institucionalne obveze" koje su ga spriječile da dođe u Milano.

U tzv. aferi "Rubygate", 74-godišnjeg se Berlusconija tereti da je plaćao za seksualne usluge maloljetnici, a moguća kazne se kreće u rasponu od šest mjeseci do tri godine zatvora. Druga točka optužnice odnosi se na zlouporabu vlasti. Berlusconi je, kako tvrde tužitelji, intervenirao da se Ruby pusti iz zatvora nakon što ju je policija privela zbog krađe. Za tu bi intervenciju Berlusconi mogao dobiti i 12 godina zatvora.

U istrazi se Berlusconi branio riječima da je intervenirao kako bi izbjegao diplomatski skandal, jer je vjerovao da se radi o nećakinji tadašnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

06.04.2011. 11:40:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh