« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ISTRAGA SE NASTAVLJA

USKOK zatražit će istražni zatvor za Barišića

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić najavio je da će sudac istrage danas od zagrebačkog Županijskog suda zatražiti određivanje istražnog zatvora za Mladena Barišića

Zatvor
Zatvor (Shutterstock)
Više o

Mladen Bajić

,

istraga

,

Mladen Barišić

,

istražni zatvor

Bajić je nakon zatvorene sjednice saborskog odbora za unutarnju politiku novinare izvjestio da je USKOK danas donio odluku o provođenju istrage protiv Barišića."Istraga će ići svojim tijekom", rekao je.

O dva milijuna kuna, navodno pronađenih kod Barišića, Bajić međutim nije htio govoriti, istaknuvši kako bi time prekršio Zakon o državnom odvjetništvu i Zakon o kaznenom postupku. "Znam sve, ali vam ne smijem reći", rekao je Bajić.

Nije komentirao ni približava li se USKOK-ova istraga i bivšem premijeru Ivi Sanaderu, rekavši kako s obzirom na novi Zakon o kaznenom postupku, bilo tko iz Državnog odvjetništva neće govoriti ništa o pokrenutim postupcima.

"Dinamika, taktika i provođenje istrage sada su u rukama USKOK-a", rekao je Bajić odbacivši kao netočna medijska nagađanja kako USKOK ili Državno odvjetništvo ne rade na predmetima prije nego što slučajeve otkriju mediji.

"Protiv koga sve vodimo postupak, to vam doista neće kazati bilo tko iz Državnog odvjetništva. Vaša nagađanja su samo vaša nagađanja", poručio je Bajić novinarima. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 14:40:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh