« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
EUROPSKO PARTNERSTVO

Chevrolet poklanja 100 automobila SOS dječjim selima

Kako bi proslavio 100-godišnjicu svojeg postojanja, Chevrolet će pokloniti SOS dječjim selima stotinu rođendanskih poklona: stotinu Chevroletovih automobila

Dodjela 100 Chevroleta za SOS selo

Na Chevroletovoj modnoj reviji koja se održala u Parizu, Chevrolet Europe i međunarodna organizacija SOS dječja sela objavili su početak europskog partnerstva kojemu će biti cilj poboljšanje mobilnosti djece tijekom brige za njih. SOS dječja sela su topao dom za napuštenu i djecu bez roditelja, kao i preventivna podrška za obitelji u iznimno lošim situacijama, koja nude i organizirano školovanje.

„Nama su, kao proizvođaču, automobili najprirodniji način da pomognemo SOS dječjim selima. Nadamo se da će ova vozila poboljšati svakodnevni život djece i onih koji se o njima brinu", rekao je Wayne Brannon, predsjednik Chevroleta Europe. „Ponosni smo što podržavamo jednu nezavisnu organizaciju ovog ranga i predanosti, te želimo pružiti potporu SOS-u zbog odlučnosti kojom obavlja svoje svakodnevne zadaće i pomaže u slučajevima prirodnih katastrofa."

Program „Kotači za djecu" povećat će mobilnost djece i njihovih SOS majki, kao i mogućnost da SOS socijalni radnici dopru do većeg broja obitelji s nesređenim prilikama u svojim zajednicama preko programa SOS pomoći obiteljima.

„Od malih gradskih automobila do sedmerosjeda, vjerujemo da će Chevroletovi automobili biti vrlo korisni i uspješni u obavljanju raznovrsnih zadaća", rekao je Richard Pichler, glavni tajnik međunarodne organizacije SOS dječja sela. „SOS majke moraju biti mobilne iz istog razloga kao i majke uobičajenih obitelji. One obavljaju iste zadaće i vode veliko kućanstvo. U sklopu naših programa pomoći obiteljima naši socijalni radnici odlaze u siromašne zajednice i pomažu obiteljima da se brinu za sebe i djecu. Takve su zajednice često udaljene i teško je doći do njih javnim prijevozom. Mobilnost naših zaposlenika i dobrovoljaca je doista od velike važnosti za naš uspjeh u borbi za dobrobit djece", objasnio je Pichler.

U sljedećem koraku ovaj će program biti proširen da obuhvati i sve Chevroletove ovlaštene partnere i zainteresirane kupce. Trenutno se razvijaju programi podrške kroz servisiranje automobila ili moguća edukacija preko Chevroletovih ovlaštenih parnera i programi uključivanja kupaca.

Na događanju Chevrolet Fashion Catwalk je najavljeno da će vrlo posebna haljina koju je za Chevrolet dizajnirao poznati francuski dizajner visoke mode Frank Sorbier 2011. godine - u kojoj Chevrolet obilježava svoju stogodišnjicu - biti ponuđena na aukciji, a sva zarada bit će proslijeđena SOS dječjim selima Francuske.

Kao dio Chevroletovih programa podrške mladima, Chevrolet također svake godine organizira umjetnički natječaj „Mladi?Kreativni?Chevrolet!". Ovaj natječaj predstavlja priliku mladim umjetnicima da sazrijevaju kroz prave, životne projekte i stažiraju uz poznate stručnjake u njihovom području primijenjenih umjetnosti.

30.09.2010. 14:29:53
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Adis
    14.11.2010. 21:23
    Svaka cast!!!!!!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh