« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
DALMATINKA NOVA

Sud odlučio rasprodati imovinu tvrtke i zaposliti 200 radnika

Skupština vjerovnika utemeljila je petoročlani odbor koji će nastaviti aktivnosti u vezi Dalmatinke Nove

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vito Perić/Cropix)
Više o

stečaj

,

Dalmatinka Nova

,

Ivan Basić

Na Trgovačkom sudu u Splitu na današnjem izvještajnom ročištu u stečajnom postupku nad Dalmatinkom Novom odlučeno je da stečajni upravitelj otkaže ugovore o radu svim radnicima tvrtke i da se novi ugovori o radu sklope samo ako to bude potrebno radi očuvanja imovine i završetka započetih poslova, izjavio je stečajni sudac Dalmatinke Nove Ivan Basić.

Basić je izvijestio i da je danas također odlučeno da stečajni upravitelj Dalmatinke Nove u dnevnom tisku objavi oglas o prodaji imovine te tvrtke kao tehnološke cjeline, uz obvezu zapošljavanja najmanje 200 radnika stečajnog dužnika (Dalmatinke Nove).

Izvještajno ročište, to jest prva skupština vjerovnika Dalmatinke Nove održana je, objašnjava Basić, nakon što je rješenje o stečajnom postupku nad tom sinjskom tvrtkom nedavno postalo pravomoćno.

Skupština vjerovnika danas je donijela i odluku da stečajni upravitelj objavi oglas radi prodaje svih zaliha gotove (uskladištene) robe Dalmatinke Nove, kazao je Basić.

Po njegovim riječima danas je Skupština vjerovnika utemeljila i petoročlani odbor vjerovnika koji će nastaviti aktivnosti u vezi Dalmatinke Nove.

Dodao je kako će on, kao stečajni sudac, u idućih nekoliko dana sazvati prvu sjednicu danas utemeljenog Odbora vjerovnika Dalmatinke Nove. (hina/metro-portal)

24.11.2009. 18:46:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh