« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Duhoviti grafiti

I Zadru dosadile cajke

U Glagoljaškoj ulici nedaleko od novootvorenog narodnjačkog kluba Skipper osvanuli su grafiti " Ulica žrtava turbo folka"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/CROPIX )
Više o

Zadar

,

Turbofolk

,

cajke

,

narodnjaci

,

ulica žrtava turbofolka

Pretvorba bivšeg zadarskog noćnog kluba s elektronskom glazbom Skipper u lokal koji pušta muziku "narodnog" karaktera razbjesnila je neke stanovnike. Po Zadru su počeli nicati grafiti prosvjeda protiv otvaranja narodnjačkih klubova u centru Zadra, prenosi Jutarnji list.

"Grafiti su ispisani po noći, pa ih je mogao napisati bilo tko", izjavile su prodavačice iz Glagoljaške ulice, koja je dobila novo ime Ulica žrtava turbofolka.

Kako su grafiti potpisani s TZ '65, sumnja se da se radi o pripadnicama navijačke skupine Tornado Zadar. Predstavnici Tornada nisu željeli službeno komentirati grafite, no potvrdili su da se ne radi o organiziranoj akciji.

"Znam da svatko ima pravo slušati ono što mu se sviđa, ali ne mora to baš slušati u centru grada. Zadar je do otvaranja ovog kluba bio bastion u čijem centru nije bilo klubova s kuruzom, a sada smo i mi pali. Seljačka muzika, seljačka publika, priglupi stihovi - eto, to su narodnjaci. Čuo sam da bi do Nove godine u Zadru trebala nastupiti i Seka Aleksić. Eto do čega smo došli, a rugali smo se Zagrebu i Splitu koji su davno otvorili vrata trofrtaljkama", izjavio je jedan od članova Tornada.

Čak se i gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić oglasio na pritužbe građana rekavši da se klub koji posluje s urednim dozvolama ne može zatvoriti ako se to nekome ne dopada.

24.11.2009. 20:27:42
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    LaY
    26.11.2009. 15:33
    bravo momci
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh