« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
ŠIRENJE POBUNE

Blokirana nastava na zagrebačkoj politologiji

Izjave o besplatnom obrazovanju koje dolaze iz ministarstva ne predstavljaju ostvarenje studentskih zahtjeva, poručili su sa FPZ-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Sunara/Cropix )
Više o

studentski prosvjed

,

Fakultet političkih znanosti

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

FPZ

,

politologija

Plenum studenta zagrebačkog Fakuleta političkih znanosti večeras je donio odluku o blokadi nastavnog procesa na tom fakultetu zahtijevajući, kao i njihove kolege na drugim blokiranim fakultetima u Hrvatskoj, besplatno obrazovanje.

Na višesatnom plenumu, na kojemu je sudjelovalo dvjestotinjak studenata, odluku o blokadi nastave podržalo je 125 studenata, 55 je bilo protiv, a 22 suzdržano.

Studenti ističu da je metoda blokade nastave izraz borbe protiv komercijalizacije školstva, što je štetan i socijalno destruktivan proces jer je time pristup obrazovanju uvjetovan imovinskim statusom.

Zakon kojim bi se to reguliralo nije donesen, iako je obećano da će biti donesen u rujnu, drže studenti. Kao rješenje predlažu donošenje zakonske regulative po kojoj bi visoko obrazovanje bilo u potpunosti javno financirano iz državnog proračuna.

Poručuju da izjave o besplatnom obrazovanju koje dolaze iz Ministarstva znanosti i od prosvjetnih vlasti ne predstavljaju ostvarenje studentskih zahtijeva jer ostavljaju mogućnost za neku vrstu naplaćivanja školarina te puno ulaznih točaka za komercijalizaciju školstva. (hina/metro-portal)

24.11.2009. 18:39:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh