« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SUTRA KONCERT POTPORE

Sud odbio tužbu sindikata "Glasa Istre"

Sindikata "Glasa Istre" je od suda tražio da "zabrani isključenje s rada koje je poslodavac poduzeo protiv radnika u štrajku"

Novinari su dijelili primjerke
Novinari su dijelili primjerke "Glasa štrajka" (CROPIX)
Više o

štrajk

,

tužba

,

Županijski sud

,

Glas Istre

Poslodavac je radnicima u štrajku od ponedjeljka zabranio ulazak u zgradu u kojoj je redakcija pa radnici danas već četvrti dan štrajkaju ispred zgrade na pulskoj rivi. Pulski odvjetnik Tomislav Divić, koji je u ime sindikata podnio tužbu, istaknuo je da sindikat ima pravo žaliti se na presudu Vrhovnome sudu Republike Hrvatske.

U međuvremenu radnici u štrajku i danas su se okupili ispred zgrade "Glasa Istre", gdje su građanima dijelili besplatni primjerak svojih novina - "Glasa štrajka". Drugi broj tih novina koje su se građanima dijelile i na gradskoj tržnici tiskan je u sedam tisuća primjeraka.

"Poslodavac manipulira brojkama jer ne stoji njegova tvrdnja da je sve manje radnika u štrajku", poručio je danas član štrajkaškog odbora i novinar Zoran Angeleski. Radnici "Glasa Istre" u štrajku za sutra su u pulskome klubu "Uljaniku" najavili koncert potpore pod nazivom "Rock-matineja za radnička prava" na kojem će nastupiti mnogi pulski sastavi. (hina/metro-portal)

10.11.2010. 17:44:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh