« Život
objavljeno prije 9 godina
POSLUŠAJTE

Stvari koje NE rade sretni parovi

Stalno se daju savjeti što parovi trebaju raditi kako bi bili sretni i u vezi bez problema, no rijetko se može pročitati što ne trebaju raditi

Sretan par nije smrtno ozbiljan
Sretan par nije smrtno ozbiljan (Arhiva)
Više o

savjeti

,

veza

,

sretna veza

,

parovi

Sretna veza nije tako jednostavna i uobičajena stvar, tako da ne nedostaje savjeta što treba raditi kako bi i vaša postala takva, ali nije baš uobičajeno objasniti što se u vezi ne radi kako bi bila uspješna.

Kolege s portala YourTango napravili su kratku listu upravo takvih stvari, pa da vidimo čega se treba kloniti u vezi.

>> Za sretnu vezu jednostavno budite to što jeste >>

Sretni parovi ne žale se prijateljima i porodici na svoju vezu jer ne žele uplitati druge osobe u svoj odnos - probleme rješavaju sami. Istovremeno, nikad se ne uspoređuju drugima, znajući da je njihova veza jedinstvena i da se vole bez obzira na sve.

U sretnoj vezi partneri ne glume žrtve, ne okrivljuju jedno drugo za probleme i uvijek jasno izražavaju svoje mišljenje i želje. Ne manje važno - sretni parovi nisu stalno ozbiljni, upravo suprotno, stalno traže razloge za smijeh i dobro raspoloženje. 

>> Male tajne za sretnu vezu >>

Kod njih nema kritiziranja - traže samo dobro jedno u drugome, a kad nisu zadovoljno to jasno i pažljivo kažu partneru. Vrlo važan detalj je i činjenica da ne ignoriraju financije - jasno im je da svaki stres po tom pitanju ugrožava vezu, pa razgovaraju o novcu i rade zajedničke planove.

Nema čitanja misli, ovakvi parovi o svojim osjećajima i potrebama uvijek razgovaraju i ne očekuju da partner odmah pogodi kako se osjećaju. Sve to vodi ka još jednom pametnom načinu komunikacije - ne izbacuju frustracije jedno na drugome, već traže pomoć od partnera.

>> Kompromis za sretnu vezu >>

Sretni parovi nisu opsjednuti ulogama, pa će svaki partner napraviti ono što inače radi drugi partner kad je taj umoran ili ga nema - poslovi ne ostaju nedovršeni samo zato što on ili ona "to inače rade".

Za kraj, još dvije "sitnice" - sretni parovi ne gnjave jedno drugo već izražavaju podršku i ljubav i ne traže primjer braka u stereotipnom odnosu muškarca i žene.

Nije baš jednostavno, ali vrijedi probati!

01.06.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh