« Život
objavljeno prije 9 godina
ŽIVOT

Što jednostavno ne možete promijeniti - pa se pomirite s tim

Ne možete promijeniti ono što vam se sviđa, osim ako iz nekog ludog razloga ne odlučite ići protiv samog sebe i vrijednosti koje zastupate

Promjene su važan dio života, ma koliko se one nama sviđale ili ne, no postoje neke stvari u životu koje je jednostavno nemoguće promijeniti. Što s njima? Ništa, pomirite se s tim i nemojte bez razloga gubiti živce i pojačavati stres.

Ne možete promijeniti ono što vam se sviđa, osim ako iz nekog ludog razloga ne odlučite ići protiv samog sebe i vrijednosti koje zastupate. Vaš je ukus vaš, i pomirite se s tim - ako vam ne leže Beatlesi nego Stonesi, ili više volite breskve od krušaka, koga briga?

Naravno, ne možete promijeniti ni svoju obitelj - onu u kojoj ste se rodili. Kakvi god bili prema vama ili međusobno, oni su vam krvni srodnici i obitelj do kraja života. Tu ne možete baš ništa napraviti.

Jednako tako, mjesto rođenja i uvjete u kojima ste živjeli  - ne možete promijeniti. Možete lagati o tome, no to neće promijeniti činjenice koje su utjecale na vaš razvoj i odrastanje.

Ma koliko se vi trudili, ne možete promijeniti ono što drugi govore o vama - ni dobro, a bogami ni loše. Ljudi su takvi, govorit će svašta o vama (a i vi o drugim ljudima), prema tome, živciranje oko toga potpuno je promašeno.

Ako patite zbog tuđih uspjeha ili neuspjeha, budite svjesni da niti to ne možete promijeniti - unaprijedilo nekog tupana umjesto vas? Netko je namjestio "nagradnu igru"? Nisu vas odabrali za neku prezentaciju? To su odluke koje su donijeli neki drugi ljudi, i neka idu na njihovu savjest ...

Jedino što možete (i morate) promijeniti je svoj stav prema ovim situacijama u životu - prestanite se živcirati i okrenite se sebi, svojim uspjesima i neuspjesima i živite život kako najbolje znate i umijete. To je to.

01.06.2015. 18:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh