« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
IRO

Studiranje u inozemstvu - saznajte što i kako

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pokrenuo je novi internetski servis s informacijama o studiranju u inozemstvu putem društvene mreže Facebook

Gdje saznati sve informacije o studiranju u inozemstvu?
Više o

studiranje inozemstvo

,

studenti

,

stipendije

,

IRO

,

Institut za razvoj obrazovanja

Kako bi potaknuo interes studenata u Hrvatskoj za međunarodnu mobilnost, Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pokrenuo je novi internetski servis s korisnim informacijama o studiranju u inozemstvu i to putem društvene mreže Facebook a sve zbog toga što je broj hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu debelo ispod europskog prosjeka, priopćeno je iz tog instituta, a prenosi Hina.

Facebook zajednica "Želim studirati u inozemstvu" predstavit će svaki dan obavijesti, savjete i video sadržaje vezane uz studiranje u inozemstvu. Donijet će obavijesti o stranim sveučilištima i studijskim programima, o natječajima za stipendije, o iskustvima studenata kao i korisne informacije vezane za standardizirane testove potrebne za studij u inozemstvu.

Svi članovi Facebook zajednice moći će postavljati pitanja obrazovnim savjetnicima Instituta, alumnijima i uključiti se u raspravu s ostalim članovima zajednice, što je novitet u korištenju društvenih mreža za svrhu obrazovnog savjetovanja u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

Trenutno u Europi 2,7 posto studenata studira u inozemstvu, iako je u određenim zemljama postotak znatno veći. Primjerice, na Islandu je to 16 posto, u Irskoj 10 posto a u Švicarskoj 5 posto. Prema dostupnim podacima, kažu u Institut za razvoj obrazovanja, procjenjuje se da će u Hrvatskoj u akademskoj godini 2011./2012. ukupno 1036 studenata s visokih učilišta u Hrvatskoj provesti studijski boravak u inozemstvu, što bi značilo da će tek 0,6 posto studenata u Hrvatskoj imati iskustvo studiranja u inozemstvu.

25.05.2011. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh