« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
ADAC

Hrvatska među omiljenim odredištima njemačkih turista

Nakon same Njemačke, koja je s 46 posto daleko najpopularnije odredište Nijemaca, slijedi Italija sa 17 posto, Francuska sa 6,2 posto

Turisti
Turisti (Duje Klarić/CROPIX)
Više o

Hrvatska

,

Nijemci

,

turisti

Hrvatska se nalazi među najomiljenijim odredištima njemačkih motoriziranih turista, proizlazi iz podataka što ih je na temljeu upita svojih članova u srijedu objavio najveći njemački automobilski klub ADAC, prenosi Hina.

Nakon same Njemačke, koja je s 46 posto daleko najpopularnije odredište Nijemaca koji na odmor odlaze vlastitim automobilom, slijedi Italija sa 17 posto, Francuska sa 6,2 posto, Austrija sa 5,3 iza koje se na petom mjestu nalazi Hrvatska s 3,6 posto. To predstavlja neznatni pad u odnosu na prošlu godinu, kada je postotak onih članova ADAC-a koji su planirali ljetni odmor provesti u Hrvatskoj iznosio 3,7 posto.

Ispitivanje je provedeno na temelju podataka o planiranim putvanjima 205.000 članova ADAC-a, najvećeg njemačkog i europskog automobilskog kluba. Planirana putovanja i podatci odnose se samo na ljetne mjesece lipanj, srpanj i kolovoz. Iza Hrvatske, na listi najpopularnijih turističkih odredišta slijede Švicarska, Nizozemska, Španjolska, Turska i Poljska.

25.05.2011. 15:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh