« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NOVI PROGRAM

Studij Međunarodnih odnosa i diplomacije pokrenut u Dubrovniku

Studenti na kraju studija stječu naziv magistra međunarodnih odnosa i diplomacije

Dubrovnik
Dubrovnik (Wikipedia)
Više o

diplomacija

,

Dubrovnik

,

studij

,

međunarodni odnosi

,

studij diplomacije

Prvi dubrovački sveučilišni diplomski studij Međunarodnih odnosa i diplomacije pri dubrovačkome Međunarodnom sveučilištu svečano je otvoren, prenosi Hina.

Studij je nastao kao plod suradnje dubrovačkoga Međunarodnog sveučilišta i Sveučilišta u Zadru, a nakon uspješnog predstavljanja i početka rada u Zadru, od sljedećeg tjedna počinje i nastava u Dubrovniku.

Kako je istaknuo predsjednik dubrovačkoga Međunarodnog sveučilišta dr. Miomir Žužul, dio programa izvodit će se u suradnji s Institutom za kulturnu diplomaciju iz Berlina, što je prvi takav oblik suradnje u regiji. Nakon završetka studija, koji je usklađen sa sličnim akademskim programima na međunarodnim sveučilištima stječu naziv magistra međunarodnih odnosa i diplomacije, a studenti mogu nastaviti izobrazbu na doktorskim programima u Hrvatskoj, Europi, SAD-u i u drugim dijelovima svijeta.

Današnje svečano otvorenje počelo je predavanjem predsjednice Odbora za obrazovanje, kulturu, medije i šport i mladež u Europskom parlamentu dr. Doris Pack, koja je među ostalim prokomentirala i put Hrvatske prema Europskoj uniji te istaknula da je Hrvatska dosad najpripremljenija zemlja za ulazak u EU, na što svi njezini građani trebaju biti ponosni.

21.02.2011. 21:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh