« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZAŠTITA IMENA

Studentica će tužiti Renault zbog imena automobila?

Zoe Renault je pariška studentica koja dijeli ime s Renaultovim električnim automobilom koji se na tržištu očekuje 2012. godine

Zoe Renault
Zoe Renault (Getty Images)
Više o

Renault

,

Afrodita

,

Sanaderove šalice

Odvjetnik pariške studentice Zoe Renault zaprijetio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv francuskog proizvođača automobila Renaulta jer je svoj budući električni automobil nazvao "Zoe".

Pariški odvjetnik David Koubbi kazao je kako je 17. svibnja poslao preporučeno pismo direktoru Renaulta Carlosu Ghosnu, upozoravajući ga da odustane od korištenja imena "Zoe" za električnu limuzinu koja se na tržištu očekuje 2012. godine.

Odvjetnik zastupa interese Zoe Renault, koja nije u rodu s obitelji utemeljitelja francuske automobilske tvrtke. Koubbi tvrdi kako zastupa i nekoliko osoba po imenu Zoe te Udrugu za zaštitu naših imena (ADNP).

Njegova klijentica Zoe Renault strahuje od šala i podrugivanja koji bi mogli uslijediti kad se električno vozilo komercijalizira, tvrdi odvjetnik.

Glasnogovornik Renaulta odgovorio je kako nema informacija glede tog pisma. "Nazive automobila određuje posebna komisija za imena u sklopu koncerna", dodao je.

 "Zoe" nije izvučena iz šešira. Slova Z i E iz imena "Zoe" odnose se na francuski izraz "zero emission", što znači "nulta emisija" ugljika kod električnog vozila. (hina/metro-portal)

23.05.2010. 10:47:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh