« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
SKC

Strummerville podržava otkrivanje spomenika Joeu Strummeru u SKC-u

Dvorište Subkulturnog Centra u ulici Pavla Hatza danas od 21 sat nosit će neslužbeno ime Trg Joea Strummera, a krasit će ga kip u prirodnoj veličini, djelo kipara Marina Marinića

Strummerville podržava spomenik
Strummerville podržava spomenik (Strummerville)
Više o

kip

,

Joe Strummer

,

Subkulturni Centar

,

Strummerville

Strummerville ili službeno Joe Strummer Fundacija za novu glazbu uputila je poruku podrške otkrivanju spomenika ovom rock velikanu i Subkulturnom Centru koji se danas otvara u središtu Zagreba!

The Joe Strummer Foundation for New Music neprofitna je organizacija koja promovira razvitak nove glazbe i izvođača na način da im pomaže da se probiju, potpišu diskografski ugovor I nađu management. Utemeljena je u znak sjećanja na Joea Strummera ubrzo nakon njegove smrti 2002. godine, a vode je njegova udovica Lucinda, kćeri Jazz I Lola Mellor te poznati britanski glazbenik Damien Hirst. Organizacija prati i objavljuje sve akcije vezane uz Strummerov lik i djelo, pa je tako u svibnju Joe dobio trg u Granadi u Španjolskoj.

Ipak, inicijativa poput zagrebačke neće se pronaći nigdje u svijetu. Dvorište Subkulturnog Centra u ulici Pavla Hatza danas od 21 sat nosit će neslužbeno ime Trg Joea Strummera, a krasit će ga kip u prirodnoj veličini, iznimno autorsko djelo akademskog kipara Marina Marinića.

Uz otkrivanje spomenika otvorit će se i novi klub naziva Klub. u kojem će nastupiti tri benda koja se zvukom naslanjaju na punk rock nasljeđe: Discohernia, Rektalni front i Radio Clash.

Ulaz je besplatan!

TVORNICU KULTURE, BEERTIJU, KLUB. I BEERTIJU KLUB.

PRATITE NA WEBU, FACEBOOKU I TWITTERU:

Tvornica kulture - Facebook I Twitter I Web

Šubićeva 2 / Ljudevita posavskog 1, Zagreb

Beertija - Facebook I Klub. - Facebook I Twitter

Pavla Hatza 14-16, Zagreb

Beertija Klub. - Facebook

Slavka Krautzeka 12, Rijeka

27.09.2013. 12:27:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh