Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2013. 12:27:38
SKC

Strummerville podržava otkrivanje spomenika Joeu Strummeru u SKC-u

Dvorište Subkulturnog Centra u ulici Pavla Hatza danas od 21 sat nosit će neslužbeno ime Trg Joea Strummera, a krasit će ga kip u prirodnoj veličini, djelo kipara Marina Marinića

Strummerville podržava spomenik
Strummerville podržava spomenik (Strummerville)

Strummerville ili službeno Joe Strummer Fundacija za novu glazbu uputila je poruku podrške otkrivanju spomenika ovom rock velikanu i Subkulturnom Centru koji se danas otvara u središtu Zagreba!

The Joe Strummer Foundation for New Music neprofitna je organizacija koja promovira razvitak nove glazbe i izvođača na način da im pomaže da se probiju, potpišu diskografski ugovor I nađu management. Utemeljena je u znak sjećanja na Joea Strummera ubrzo nakon njegove smrti 2002. godine, a vode je njegova udovica Lucinda, kćeri Jazz I Lola Mellor te poznati britanski glazbenik Damien Hirst. Organizacija prati i objavljuje sve akcije vezane uz Strummerov lik i djelo, pa je tako u svibnju Joe dobio trg u Granadi u Španjolskoj.

Ipak, inicijativa poput zagrebačke neće se pronaći nigdje u svijetu. Dvorište Subkulturnog Centra u ulici Pavla Hatza danas od 21 sat nosit će neslužbeno ime Trg Joea Strummera, a krasit će ga kip u prirodnoj veličini, iznimno autorsko djelo akademskog kipara Marina Marinića.

Uz otkrivanje spomenika otvorit će se i novi klub naziva Klub. u kojem će nastupiti tri benda koja se zvukom naslanjaju na punk rock nasljeđe: Discohernia, Rektalni front i Radio Clash.

Ulaz je besplatan!

TVORNICU KULTURE, BEERTIJU, KLUB. I BEERTIJU KLUB.

PRATITE NA WEBU, FACEBOOKU I TWITTERU:

Tvornica kulture - Facebook I Twitter I Web

Šubićeva 2 / Ljudevita posavskog 1, Zagreb

Beertija - Facebook I Klub. - Facebook I Twitter

Pavla Hatza 14-16, Zagreb

Beertija Klub. - Facebook

Slavka Krautzeka 12, Rijeka

27.09.2013. 12:27:38
http://metro-portal.hr/strummerville-podrzava-otkrivanje-spomenika-joeu-strummeru-u-skc-u/80716/