Stres osjećamo zbog šećera
Mnogi pri prvim znacima stresa posegnu za nečim slatkim, no na taj način upravo pojačavaju simptome i rade štetu
Ako pri prvim znacima stresa posegnete za tablom čokolade, zapravo radite veliku grešku, kažu znanstvenici. Znajući da je to uobičajeno ponašanje kad nam posao ili ljubav krenu nizbrdo, preporučuju da ipak pronađemo neki drugi izlaz.
Nova istraživanja pokazuju da šećer umjesto da smanji stres zapravo izazove nervozu i osjećaj panike.
Na istraživanja su ih potaknuli podaci da se u zadnjih pedeset godina potrošnja prerađenog šećera udvostručila pa na svakog stanovnika ove planete ispadne po 24 kilograma čokolade godišnje, što uz činjenicu da većina nerazvijenog svijeta stres ne liječi na taj način dovodi do čudovišnih brojki potrošnje u zemljama razvijenog Zapada.
Štoviše, ustanovljeno je da postoji izravna veza između povećanih razina šećera u krvi i promjena ponašanja, pa je zapravo veća razina šećera uzrok koji dovodi do anksioznosti i depresije.
Stoga, kad vas život ne mazi, pojedite mrkvu ...
Novi komentar