« Svijet
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
GROZNO

Stravična prijetnja džihadista Europi

Skupina koja podupire Islamsku državu pozvala je u srijedu svoje džihadističke pristaše da u božićnom razdoblju po Europi izvode napade po tržnicama i bolnicama, a muslimane da se što dalje uklone od kršćanskih slavlja

Džihadisti imaju planove za sutra?
Džihadisti imaju planove za sutra? (Arhiva)
Više o

terorizam

,

doček Nove godine

,

teroristički napadi

,

ISIL

Prijetnja je uslijedila jer su europske vlasti pojačale sigurnosne mjere nakon napadaja u Berlinu što ga sebi prisvaja Islamska država, a u kojem je ubojica kamionom naletio na mnoštvo ljudi tijekom božićnoga sajma i ubio 12 ljudi.

Nashir Media Foundation, koja podupire Islamsku državu, objavila je svoju poruku na internetu, a poruka je opremljena slikama boraca s puškama i noževima, Djedom Mrazom, sobom i božićnim drvcem.

"Njihova slavlja, okupljanja, klubovi, tržnice, kazališta, kina, trgovački centara pa čak i njihove bolnice su savršene mete za vas", izrečeno je u online poruci islamističkih "Osamljenih vukova" u Europi.

U poruci je pisalo i kako će Islamska država "zamijeniti vatromete pojasevima s eksplozivom i eksplozivnim uređajima pa će se njihovo pjevanje i pljeskanje pretvoriti u plač i tugovanje".

30.12.2016. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh