Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2016. 14:01:00
GROZNO

Stravična prijetnja džihadista Europi

Skupina koja podupire Islamsku državu pozvala je u srijedu svoje džihadističke pristaše da u božićnom razdoblju po Europi izvode napade po tržnicama i bolnicama, a muslimane da se što dalje uklone od kršćanskih slavlja

Džihadisti imaju planove za sutra?
Džihadisti imaju planove za sutra? (Arhiva)

Prijetnja je uslijedila jer su europske vlasti pojačale sigurnosne mjere nakon napadaja u Berlinu što ga sebi prisvaja Islamska država, a u kojem je ubojica kamionom naletio na mnoštvo ljudi tijekom božićnoga sajma i ubio 12 ljudi.

Nashir Media Foundation, koja podupire Islamsku državu, objavila je svoju poruku na internetu, a poruka je opremljena slikama boraca s puškama i noževima, Djedom Mrazom, sobom i božićnim drvcem.

"Njihova slavlja, okupljanja, klubovi, tržnice, kazališta, kina, trgovački centara pa čak i njihove bolnice su savršene mete za vas", izrečeno je u online poruci islamističkih "Osamljenih vukova" u Europi.

U poruci je pisalo i kako će Islamska država "zamijeniti vatromete pojasevima s eksplozivom i eksplozivnim uređajima pa će se njihovo pjevanje i pljeskanje pretvoriti u plač i tugovanje".

30.12.2016. 14:01:00
http://metro-portal.hr/stravicna-prijetnja-dzihadista-europi/102226/