« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
RAZLIČITA OČEKIVANJA

Što zapravo parove drži zajedno?

Zvuči kao klišej da žene u vezu ulaze zbog ljubavi, a muškarci zbog regularnog seksa

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

žene

,

brak

,

seks

,

muškarci

,

zajednički život

,

parovi

,

očekivanja

No, znanstvenici tvrde kako je to istina. Recentna studija pokazala je kako žene ulaze u vezu jer je smatraju temeljem braka. Muškarci pak, traže seks te na taj način testiraju vezu kako bi vidjeli isplati li se u njoj ostati.

Otkriće otvara nove sumnje o tome da li ulazak u vezu obuhvaća isti stupanj obaveza i angažiranosti partnera kao i u braku. Studija je pokazala da se muškarci i žene slažu oko mnogih prednosti zajedničkog života - poput provođenja više vremena zajedno, te dijeljenja troškova života. Profesorica Penelope Huang koja je vodila istraživanje objašnjava: "Muškarci su više naglašavali prednost regularnog seksa u vezi, dok su zajednički život manje povezivali s brakom, za razliku od žena."

Istraživači su ispitali oko 200 muškaraca i žena u kasnim 20-tima, a zanimali su ih razlozi za i protiv zajedničkog života. Kod žena je najzastupljeniji razlog bio ljubav, dok kod muškaraca seks. Na pitanje o najvećim manama zajedničkog života, žene su izrazile zabrinutost manjom legitimnošću u odnosu na brak. No muškarcima je to značio kraj njihovog momačkog života. "Neki muškarci izrazili su žaljenje zbog gubitka budućih seksualnih mogućnosti s drugim ženama. Muškarci i žene možda započinju zajednički život s različitim očekivanjima", zaključuje Huang.

15.03.2011. 09:00:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh