« Život
objavljeno prije 10 godina
SAVJETI

Što vam treba za dugu i sretnu vezu

Naravno, potrebna je seksualna kompatibilnost, no osim toga postoji još cijeli niz faktora koji utječu na kvalitetu veze

Na vezi treba stalno raditi
Na vezi treba stalno raditi (Arhiva)
Više o

veze

,

komunikacija

,

dobra veza

,

kvalitetna veza

Dobra veza temelj je dobrog života, tu ćemo se vjerojatno svi složiti, jer svaki problem u vezi utječe na sve aspekte našeg života, od privatnog do poslovnog. No, jeste li spremni dovoljno uložiti u vezu?

To je pitanje koje si rijetko koja osoba postavlja, osim onih koji smatraju da su ta ulaganja neka vrsta žrtve za koju se traži kompenzacija druge strane - ja više ne mogu svaku noć tulumariti, no ti ćeš mi zato prati i kuhati jedan je od najčešćih, iako najprimitivnijih, oblika.

Zapravo, za svaku vezu morate imati određenu dozu uključenosti i obraćanja pažnje na potrebe partnera, kao i zadovoljavanje istih.

Da biste to mogli, morate provoditi što više vremena zajedno. Naravno, na početku veze ne želite se odvojiti jedno od drugoga, a kad prođe početna zaljubljenost shvatite da morate imati i svoj život koji ne mora nužno imati veze s partnerovim. Potrebno je pronaći pravi balans između želje za samostalnošću - svojim prijateljima i hobijima i potrebe da budete s partnerom. 

Uz to, ključna je komunikacija. Mnoga su istraživanja pokazala da ljudi u vezi svakodnevno lažu partneru, pretežno iz želje da ga/nju zaštite od nečega. Smanjite to na minimum i dozvolite partneru da sam odluči od čega ga treba zaštititi.

Sve u svemu, ako vezu shvatite kao zajednicu dvije ravnopravne osobe, imat ćete najmanje problema. 

21.05.2014. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh