« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
MLJAC

Što vam je draže, slatki ili obični krumpir?

Obični, bijeli krumpir kada se ispeče ili skuha može pružiti brojne hranjive koristi, a uz to je i prilično ukusan

Što je vama ukusnije?
Što je vama ukusnije? (Arhiva)
Više o

krumpir

,

slatki krumpir

Krumpir je sjajna hrana, a pred vama je odabir - koji krumpir je vama najbolji? Volite li bijeli, crveni ili, možda, slatki? 

Obični, bijeli krumpir kada se ispeče ili skuha može pružiti brojne hranjive koristi, a uz to je i prilično ukusan, objašnjava ona.

Prednosti slatkog krumpira

Slatki krumpir ili batat ima narančastu koru, a boja je takva zbog beta karotena. Beta karoten je sjajan za zdravlje općenito gledajući, a u tijelu se pretvara u vitamin A. Zbog toga je dobar za ispravan rad imunološkog sustava, za zdravlje kostiju, a može biti koristan i za vid, objasnila je nutricionistica. Uz to, Manaker navodi da je slatki krumpir bogat antioksidansima, vlaknima i drugim važnim mikronutrijentima kao što su kalij, vitamin B6 i vitamin C.

Prednosti običnog krumpira

I bijeli, obični krumpir ima brojne prednosti. Manaker ističe da obični krumpir također sadrži vlakna, vitamin C i kalij, hranjive tvari koju su nužne za naše zdravlje.

Uz to, i obični i slatki krumpir prirodno sadrže jako malo masnoća, a ne sadrže kolesterol.

Koji je zdraviji?

Obje vrste krumpira imaju svoje prednosti. No, Manaker ipak jednom od njih prednost.

"Gledajući koliko hranjivih tvari sadrže i obični i slatki krumpir, slatki će vam dati više nutrijenata nego obični bijeli", rekla je nutricnionistica.

Slatki krumpir sadrži više vlakana, vitamina A, vitamina B6, vitamina C i kalcija, a obični krumpir sadrži samo više kalija, piše Eat this.

30.10.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.10.2021. 18:09
    bolji mije obicni
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh