Što vam je draže, slatki ili obični krumpir?
Obični, bijeli krumpir kada se ispeče ili skuha može pružiti brojne hranjive koristi, a uz to je i prilično ukusan
Krumpir je sjajna hrana, a pred vama je odabir - koji krumpir je vama najbolji? Volite li bijeli, crveni ili, možda, slatki?
Obični, bijeli krumpir kada se ispeče ili skuha može pružiti brojne hranjive koristi, a uz to je i prilično ukusan, objašnjava ona.
Prednosti slatkog krumpira
Slatki krumpir ili batat ima narančastu koru, a boja je takva zbog beta karotena. Beta karoten je sjajan za zdravlje općenito gledajući, a u tijelu se pretvara u vitamin A. Zbog toga je dobar za ispravan rad imunološkog sustava, za zdravlje kostiju, a može biti koristan i za vid, objasnila je nutricionistica. Uz to, Manaker navodi da je slatki krumpir bogat antioksidansima, vlaknima i drugim važnim mikronutrijentima kao što su kalij, vitamin B6 i vitamin C.
Prednosti običnog krumpira
I bijeli, obični krumpir ima brojne prednosti. Manaker ističe da obični krumpir također sadrži vlakna, vitamin C i kalij, hranjive tvari koju su nužne za naše zdravlje.
Uz to, i obični i slatki krumpir prirodno sadrže jako malo masnoća, a ne sadrže kolesterol.
Koji je zdraviji?
Obje vrste krumpira imaju svoje prednosti. No, Manaker ipak jednom od njih prednost.
"Gledajući koliko hranjivih tvari sadrže i obični i slatki krumpir, slatki će vam dati više nutrijenata nego obični bijeli", rekla je nutricnionistica.
Slatki krumpir sadrži više vlakana, vitamina A, vitamina B6, vitamina C i kalcija, a obični krumpir sadrži samo više kalija, piše Eat this.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar