« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PROČITAJTE! :)

Što trebate znati o celulitu

Celulit je mrski neprijatelj svake žene, a kako s vrućinama imam sve manje odjeće, treba znati neke činjenice o ovom estetskom problemu

Što kažu stručnjaci?
Što kažu stručnjaci? (Shutterstock)
Više o

celulit

,

masnoće

,

mršavljenje

,

krema protiv celulita

,

pogrešne činjenice

Kreme protiv celulita izuzetno su tražene i popularne, a neke od njih nisu čak ni skupe, no zapravo samo neke od njih postižu minimalne rezultate kod ograničenog broja žena. Kako djeluju površinski, smanjuju vidljivost celulita, no daleko su od toga da ga uklanjaju.

Masnoća je povezana s celulitom, no nemojte misliti da se radi o istim stvarima. Celulit su zapravo neravnine na površini kože nakon što se masne stanice rašire i razbiju vlakna kolagena, tvoreći svojevrsne džepove na koži. 

Mršavljenje može učiniti celulit manje vidljivim, no ni ono ga neće izbrisati u potpunosti. Jednako tako, debljanje će ga učiniti više vidljivim, no neće ga povećati. 

UV zrake imaju štetan utjecaj na kožu, što samo pogoduje većoj vidljivosti celulita, pa je vrlo važno prije izlaska na sunce kožu dobro zaštititi kremama s visokim zaštitnim faktorom, od lica do mjesta na kojima je celulit najizraženiji.

I da, muškarci mogu imati celulit, ako ste mislili drugačije, varate se ...

16.05.2015. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh