« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Što treba jesti kad vas spopadne žgaravica

Zimski dani, teška hrana, dosta ljutoga - sve će to donijeti žgaravicu koja će vas izluditi, pa evo što trebate pojesti kako bi je se učinkovito riješili

Kako se riješiti žgaravice
Kako se riješiti žgaravice (Shutterstock)
Više o

žgaravica

,

lijek protiv žgaravice

,

banane

Žgaravica je izuzetno neugodna, a kako u zimske dane imamo običaj jesti težu i začinjeniju hranu koja će je lako izazvati, evo kako se možete riješiti tog problema - pojedite neku od ovih namirnica.

Banane - prianjaju za upaljeni jednjak i štite ga od kiseline koje se stalno vraća iz želuca, a kako imaju vrlo nisku kiselost, izuzetno su učinkovite.

Čaj od đumbira - đumbir je genijalan za sve probavne probleme, pa tako i za žgaravicu. Umjesto da ga koristite kao začin, naribajte korijen đumbira i bacite ga u vrelu vodu, dobit ćete sjajan čaj koji rješava probavne probleme.

Mlijeko od badema - bademi neutraliziraju želučanu kiselinu, naročito kad od njih napravite mlijeko, pa vam to može biti odličan doručak - frape od banana s mlijekom od badema.

Zobena kaša - osim što će vas zasititi, zaštitit će želudac od prekomjernog djelovanja kiseline, no niti slučajno nemojte dodavati vrhnje.

12.01.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh