Metro-portal.hr

objavljeno 12.01.2016. 11:23:00
SAVJETI

Što treba jesti kad vas spopadne žgaravica

Zimski dani, teška hrana, dosta ljutoga - sve će to donijeti žgaravicu koja će vas izluditi, pa evo što trebate pojesti kako bi je se učinkovito riješili

Kako se riješiti žgaravice
Kako se riješiti žgaravice (Shutterstock)

Žgaravica je izuzetno neugodna, a kako u zimske dane imamo običaj jesti težu i začinjeniju hranu koja će je lako izazvati, evo kako se možete riješiti tog problema - pojedite neku od ovih namirnica.

Banane - prianjaju za upaljeni jednjak i štite ga od kiseline koje se stalno vraća iz želuca, a kako imaju vrlo nisku kiselost, izuzetno su učinkovite.

Čaj od đumbira - đumbir je genijalan za sve probavne probleme, pa tako i za žgaravicu. Umjesto da ga koristite kao začin, naribajte korijen đumbira i bacite ga u vrelu vodu, dobit ćete sjajan čaj koji rješava probavne probleme.

Mlijeko od badema - bademi neutraliziraju želučanu kiselinu, naročito kad od njih napravite mlijeko, pa vam to može biti odličan doručak - frape od banana s mlijekom od badema.

Zobena kaša - osim što će vas zasititi, zaštitit će želudac od prekomjernog djelovanja kiseline, no niti slučajno nemojte dodavati vrhnje.

12.01.2016. 11:23:00
http://metro-portal.hr/sto-treba-jesti-kad-vas-spopadne-zgaravica/95973/