« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
BUDUĆNOST JAPANA

Sto tisuća djece izgubilo dom

Domovi oko 100.000 japanske djece razoreni su potresom i tsunamijem, privremeni smještaji su prepuni

Evakuirano stanovništvo
Evakuirano stanovništvo (YouTube)

Nevladina organizacije pomoći djeci Save the Children, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, smatra da je u Japanu blizu 100.000 djece raseljeno, prenosi Hina.

"Blizu 100.000 djece je raseljeno nakon potresa i tsunamija u petak", naveo je u priopćenju u ponedjeljak Stephen McDonlad, zadužen za organizaciju u Japanu.

Njihovi su domovi razoreni i mnogi od njih će biti smješteni u prepunim prihvatnim centrima.

Organizacija Save the Children pozvala je da se prikupi milijun funti kako bi se financirala operacija pomoći sjeveroistoku arhipelaga.

Nema naznaka topljenja nuklearne jezgre

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) u ponedjeljak je objavila kako zasad nema naznaka topljenja nuklearne jezgre u elektrani pogođenoj potresom i tsunamijem.

"Mislim da trenutačno nemamo nikakvih naznaka topljenja jezgre", rekao je viši dužnosnik IAEA-e James Lyons na konferenciji za novinare o stanju u Japanu.

Zamjenik glavnog direktora IAWA-e Denis Flory rekao je da je razina radijacije dosegla najvišu razinu u subotu, a potom je istog dana pala.

14.03.2011. 21:55:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    14.03.2011. 23:33
    svaka čast japancima, reagiraju jako zrelo i cool, pogotovo obično stanovništvo, nema prevelike panike i pljački. japanci su zakon.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh